1 zakje droge gist
60 ml warm water
3 el boter
2 el honing
4 eiwitten
200 gram hutenkase
Snufje zout
360 gram bloem (ik gebruik soms 160 gr volkoren meel/200 gr witte bloem heel lekker ook)
- Doe het zakje gist, handwarm water en honing in een kom en laat dit even 5 min rusten zodat het gist kan activeren.
- Smelt ondertussen de boter.
- Doe bij het mengsel 4 eiwitten en klop deze op middelhoge snelheid, na 2 minuutjes kan de hutenkase en gesmolten boter erbij.
- Zet je mixer nu op lagere snelheid en doe de bloem en het zout erbij tot dat alles is opgenomen,
- Laat dit mengsel 2 uur rusten, 1 uur kan ook als het warmer dan 22 graden is. *Na het rijzen zet je je (hete lucht)oven op 170 graden, normale oven op 180*
- Voor mij werkt een cakevorm het best met deze hoeveelheid, bedek deze met bakpapier en laat het mengsel erin glijden.
- Zet het voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven en laat daarna afkoelen terwijl je oven op een kier staat.
Je kunt dit ook de avond ervoor maken en het deeg afgedekt in de koelkast zetten zodat je het de volgende ochtend kunt afbakken. Haal het dan wel een half uur van tevoren uit de koelkast.
*Ik gebruik het liefst alleen nog biologisch producten en/of uit de buurt, via de app 'lekkerder' kan je zien wat er waar wordt verkocht bij jou in de streek!
Reactie plaatsen
Reacties